Romanian English Home
 
Bine ati venit in Comuna Prigor
PDF Imprimare Email

In partea de sud-vest a Romaniei, acolo unde Carpatii ingenuncheaza la Dunare, intre Masivul Semenicului la nord si Muntii Almajului la sud, se afla frumoasa Depresiune a Almajului - o adevarata cetate naturala.
La intrarea dinspre nord-est in "Tara Almajului", asezata pe apa cu acelasi nume, constituind parca ultima poarta, se afla localitatea Prigor.

 
De vizitat cu bicicleta PDF Imprimare Email

 

Cicloturismul este o activitate turistica de recreere in care deplasarea si vizitarea obiectivelor turistice se face pe bicicleta.
Distantele variaza considerabil in functie de traseul ales, de la cateva ore la cateva zile. In functie de conditia fizica, viteza cu care se merge si numarul opririlor, turistii pot acoperi intre 50 si 150 de km intr-o zi. Desi un tur cu bicicleta se poate intinde pe mai multe zile, cele mai populare sunt tururile de o zi cu biciclete Mountinbike in care participantii sunt condusi de o persoana familiara cu locurile sa viziteze anumite obiective pe care acestia doresc sa le vada.

Pentru a putea vedea trasee din judetul Caras-Severin cititi mai departe.

 

Mai mult
 
Rafting pe Cheile Nerei PDF Imprimare Email

Rafting inseamna coborarea cu barca pneumatica pe rauri repezi de munte, cu diverse grade de dificultate. Acesta se face de regula primavara cand apa raurilor este mai involburata, datorita topirii zapezilor.

Cheile Nerei pot fi rezumate in cateva cuvinte, un miracol al naturii. Frumuseti iesite din comun, ascunse de munte, intre vai pe care raul le spulbera, piatra cu piatra.

Intre localitatile Sopotul Nou si Sasca Romana, pe o portiune de aproximativ 20 km, Nera, strabate un defileu, cu aspect de chei, ingust, spectaculos si absolut salbatic,formand cele mai lungi chei din Romania.

Citeşte mai mult...
 
Manastirea Almaj-Putna PDF Imprimare Email

Începuturile acestei mănăstiri coincid cu iniţiativa domnului Luca Zăvoianu fiu al satului Putna care a donat terenul cu scopul construirii unei mănăstiri pe frumoasa vale a Almăjului. Piatra de temelie a mănăstirii a fost aşezată la data de 6 august 1996 de către Preasfinţitul Episcop Laurenţiu Streza, urmând ca mai apoi credincioşii din parohiile învecinate să depună eforturi importante pentru concretizarea aşezământului monahal.

Viaţa călugărească propriu-zisă a luat fiinţă la începutul lunii martie 1997 când ieromonahul Sava Gana împreună cu alţi călugări au preluat administrarea schitului. Prin osteneala călugărilor şi contribuţia oamenilor de bine s-a concretizat construcţia unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă şi a unui sector agro-zootehnic pe un teren aflat în apropierea schitului. În anul 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la faţă a Mântuitorului Iisus Hristos” la rang de mănăstire.

 

Citeşte mai mult...
 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.
 

Vizitatori Online

Avem 50 vizitatori online

Unitati cazare

Vremea