Romanian English Home Parcuri naturale
Parcuri Naturale PDF Imprimare Email

Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului

Este situat în sud-vestul României, centrul judetului Caras – Severin. Principalele intrari în parc sunt în localitatile Resita, Iabalcea, Carasova, Anina, Prigor, Crivaia, Garâna.În interiorul parcului, accesul este permis pe cele 9 trasee turistice marcate si pe drumurile publice. Traseul turistic Resita – Dunare (în curs de marcare cu banda albastra) face legatura la sud cu Parcul National Cheile Nerei - Beusnita.

Are o suprafata de 36.214 ha cu altitudini cuprinse între 200 si 1447m (Vf. Gozna). Parcul national este situat pe unitatile montane Anina si Semenic, are un peisaj caracteristic de zona carstica si zona împadurita.

Informatii detaliate gasiti pe site-ul oficial al parcului : http://www.pnscc.ro/

 

Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa

Este situat la limita sud-vestica a tarii in sudul muntilor Aninei, pe teritoriul administrativ al judetului Caras-Severin, intre localitatile : Sasca Montana, Sasca Romana, Potoc Socolari, Ilidia, Ciclova, Oravita, Anina, Bozovici, Lapusnicu Mare, Dalboset, Sopotu Nou si Carbunari.

Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversităţii, a florei şi faunei, a peisajului, a tradiţiilor locale, încurajarea turismului, educaţie ecologică şi conştientizare publică.

Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa se bucură de o extraordinară bogăţie floristică, un peisaj de o diversitate şi unicitate aparte, precum şi de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului dificil în zonă.

 

Informatii detaliate gasiti pe site-ul oficial al parcului : http://www.cheilenerei-beusnita.ro/

 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.
 

Unitati cazare

Vremea