Romanian English Home Cheile Nerei
Cheile Nerei PDF Imprimare Email
Index articol
Cheile Nerei
Pensiunea Cheile Nerei
Toate paginile

Cheile  Nerei sunt  o formatiune de tip chei de-a lungul raului Nera in judetul Caras-Severin, intre localitatile Sasca Romana si Sopotul Nou. Distanta pe care se intind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise. Zona nu este amenajata turistic.

Parcul National Cheile Nerei - Beusnita ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, ocupand o suprafata de 36.364,8 ha ce include 6 rezervatii declarate si una propusa.

Subtipul climatic banatean se caracterizeaza prin circulatia maselor de aer atlantic si prin  invazia  maselor  de aer mediteranean,  ceea  ce  confera   caracter  moderat regimului  termic si cantitati ale  precipitatiilor ridicate.

In Muntii Aninei temperatura medie  este de  8 grade Celsius. Se  evidentiaza  dominarea  in  primul  rand a vanturilor din  sectorul  vestic. Cantitatea  medie  de precipitatii este de 930 mm.

In imediata apropiere a parcului sunt localitatile: Anina, Bozovici, Lapusnic, Moceris, Sopot, Carbunari, Sasca Romana, Sasca Montana, Potoc, Socolari, Ilidia, Ciclova Romana, Ciclova Montana, Oravita.


Pensiunea Cheile Nerei

Feerie si liniste... Acestea sunt doar doua cuvinte pe care dvs. le puteti trai aievea petrecand si numai cateva clipe in Pensiunea turistica "Cheile Nerei". O pensiune cocheta, plina de caldura, un loc perfect pentru relaxare si vanatoare de fotografii pentru ca aici peisajele sunt ametitoare si te farmeca din prima clipa. Cu siguranta toti cei care vor avea inspiratia sa viziteze aceasta locatie vor ramane cu o amintire deosebita si cu o mare dorinta de a reveni cat mai curand in aceste locuri de o frumusete deosebita.
Situata la aproximativ 1 km de comuna Sasca Montana in satul Sasca Romana, Pensiunea "Cheile Nerei" ofera o atmosfera deosebita, in care pitorescul muntilor, fosnetul padurii si susurul Nerei se imbina perfect cu ospitalitatea gazdelor si cu conditiile excelente de cazare.


Se pot organiza urmatoarele activitati:
- relaxare la un picnic pe Cheile Nerei;
- drumetii de cunoastere a Cheilor;
- excursii de explorare a pesterilor existente in zona;
- pentru amatorii de sporturi extreme regiunea permite practicarea urmatoarelor activitati:
- coborarea cu barca pneumatica pe apele Nerei;
- escaladarea si explorarea stancilor;
- coborari pe frangie de la inaltime.

 

 

Mai multe detalii aflati accesand http://www.cheilenerei.ro/

 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.
 

Unitati cazare

Vremea