Romanian English Home Cheile Nerei
Cheile Nerei PDF Imprimare Email
Index articol
Cheile Nerei
Pensiunea Cheile Nerei
Toate paginile

Cheile  Nerei sunt  o formatiune de tip chei de-a lungul raului Nera in judetul Caras-Severin, intre localitatile Sasca Romana si Sopotul Nou. Distanta pe care se intind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise. Zona nu este amenajata turistic.

Parcul National Cheile Nerei - Beusnita ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, ocupand o suprafata de 36.364,8 ha ce include 6 rezervatii declarate si una propusa.

Subtipul climatic banatean se caracterizeaza prin circulatia maselor de aer atlantic si prin  invazia  maselor  de aer mediteranean,  ceea  ce  confera   caracter  moderat regimului  termic si cantitati ale  precipitatiilor ridicate.

In Muntii Aninei temperatura medie  este de  8 grade Celsius. Se  evidentiaza  dominarea  in  primul  rand a vanturilor din  sectorul  vestic. Cantitatea  medie  de precipitatii este de 930 mm.

In imediata apropiere a parcului sunt localitatile: Anina, Bozovici, Lapusnic, Moceris, Sopot, Carbunari, Sasca Romana, Sasca Montana, Potoc, Socolari, Ilidia, Ciclova Romana, Ciclova Montana, Oravita. 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.
 

Unitati cazare

Vremea