Romanian English Home Lacase de cult
 
Manastirea Almaj-Putna PDF Imprimare Email

Începuturile acestei mănăstiri coincid cu iniţiativa domnului Luca Zăvoianu fiu al satului Putna care a donat terenul cu scopul construirii unei mănăstiri pe frumoasa vale a Almăjului. Piatra de temelie a mănăstirii a fost aşezată la data de 6 august 1996 de către Preasfinţitul Episcop Laurenţiu Streza, urmând ca mai apoi credincioşii din parohiile învecinate să depună eforturi importante pentru concretizarea aşezământului monahal.

Viaţa călugărească propriu-zisă a luat fiinţă la începutul lunii martie 1997 când ieromonahul Sava Gana împreună cu alţi călugări au preluat administrarea schitului. Prin osteneala călugărilor şi contribuţia oamenilor de bine s-a concretizat construcţia unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă şi a unui sector agro-zootehnic pe un teren aflat în apropierea schitului. În anul 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la faţă a Mântuitorului Iisus Hristos” la rang de mănăstire.

 Actualmente obştea monahală întreprind pe mai departe lucrări de amenajare a corpului de chilii, fiind deopotrivă un loc de viaţă duhovnicească, de întărire în dreapta credinţă şi mulţumire sufletească pentru credincioşii care calcă pragul acestei mănăstiri.

 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.
 

Unitati cazare

Vremea