Romanian English Home
Rafting pe Cheile Nerei PDF Imprimare Email

Rafting inseamna coborarea cu barca pneumatica pe rauri repezi de munte, cu diverse grade de dificultate. Acesta se face de regula primavara cand apa raurilor este mai involburata, datorita topirii zapezilor.

Cheile Nerei pot fi rezumate in cateva cuvinte, un miracol al naturii. Frumuseti iesite din comun, ascunse de munte, intre vai pe care raul le spulbera, piatra cu piatra.

Intre localitatile Sopotul Nou si Sasca Romana, pe o portiune de aproximativ 20 km, Nera, strabate un defileu, cu aspect de chei, ingust, spectaculos si absolut salbatic,formand cele mai lungi chei din Romania.

Aici, unde peretii se inalta pana la 200 de metri, apa Nerei si a afluentilor sai a sapat si a format in roca calcaroasa lacuri, canioane, pesteri si cascade impresionante.

Cea mai usoara modalitate de a parcurge toata lungimea cailor este cu barca;desi Nera nu este cea cea mai involburata apa de rafting, peisajul si traseelei spectaculoase fac totul.

Intervalul cel mai potrivit pentru rafting este martie - mai, in cazul in care ploua mai mult chiar si in lunile de vara.

 
Copyright © 2018 Centrul de Informare Turistica Prigor. Toate drepturile rezervate.